Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Βάλτερ Πούχνερ : «Nα είστε πάντα τόσο γελαστοί, όσο και ο Καραγκιόζης!» Κλείσιμο του Διεθνούς Συνεδρίου για το ελληνικό θέατρο σκιών






Γράφουν από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ
30 Νοεμβρίου στις 8:16 μ.μ.

«Nα είστε πάντα τόσο γελαστοί, όσο και ο Καραγκιόζης!»

Με αυτά τα λόγια του ομότιμου καθηγητή Βάλτερ Πούχνερ έκλεισε το Διεθνές Συνέδριο για το ελληνικό θέατρο σκιών που οργάνωσε το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας στο οποίο το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ήταν συνδιοργανωτής.

Πολλές οι πρωτότυπες ανακοινώσεις, ενδιαφέρουσες συζητήσεις με παρόντες Καραγκιοζοπαίχτες και έγκριτους μελετητές και ερευνητές του θεάτρου σκιών, αλλά και από διδάσκοντες, φοιτητές και αποφοίτους του Τμήματος. Και από κοντά οι καλοί μας εθελοντές φοιτητές που βοήθησαν σε όλη τη διοργάνωση.

Από τις εισηγήσεις μεταξύ των άλλων πληροφορηθήκαμε από την Ελένη Μελίδη και τη Νίκη Δάφνη για την πτέρυγα που ετοιμάζεται στο νέο μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα και η οποία θα είναι αφιερωμένη στο θέατρο σκιών. Θα παρουσιαστούν παλαιές και σπάνιες μοναδικές φιγούρες Καραγκιοζοπαιχτών για πρώτη φορά. Ακόμη, μάθαμε για τη νέα βιογραφία του Σωτήρη Σπαθάρη που ετοιμάζεται και θα εκδοθεί από τον Γιάννη Κόκκωνα μέσα από άγνωστα χειρόγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου