Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

H ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ





Μία δράση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στο πλαίσιο του θεσμού Open Stage (Ανοιχτή Σκηνή)

Σκηνή και πλατεία: ακάματοι εργάτες της Τέχνης και ένα κοινό που αφήνεται στη σκηνική μαγεία. Κοντά σε αυτούς οι θεωρητικοί του θεάτρου∙ μελετούν τα μυστικά της αλχημείας των θεατρανθρώπων: τα μέσα της μετατροπής ευτελών υλικών σε πολύτιμη καλλιτεχνική ουσία∙ εκείνα που οδηγούν στην σκηνική αθανασία.
Μια διαρκής αναζήτηση, λοιπόν, το θέατρο… Και τα ερωτήματα πολλά. Κοινωνία και καλλιτέχνης, θεωρητικοί και πρακτικοί του θεάτρου: αντίπαλα στρατόπεδα ή μήπως συνοδοιπόροι της σκηνικής τέχνης; Και ο χρόνος; Παράδοση, μαθητεία, αμφισβήτηση, ανατροπή, εξέλιξη, αναδημιουργία. Οι γενιές τελικά συναντώνται και η αλήθεια αποκαλύπτεται στα φώτα της ράμπας.
Αυτή την αλήθεια γυρεύουμε όλοι εμείς που αγαπάμε την τέχνη του θεάτρου και τους δημιουργούς της. Και αποφασίσαμε να έρθουμε κοντά σε εκείνους μα και στο βασικό συντελεστή της παράστασης, τον θεατή.
Τι μέσα χρησιμοποιούμε; Τη συνάντηση και το διάλογο. Κάθε φορά ένας διαφορετικός καλεσμένος. Εκείνος με τη σειρά του επιλέγει ελεύθερα και προσκαλεί τον συνομιλητή του. Κανένας αποκλεισμός δεν μπορεί να υπάρξει και έτσι ο σκηνοθέτης βρίσκεται να συνομιλεί με τον υποβολέα, ο μουσικός με τον κριτικό, ο ηθοποιός με τον ταξιθέτη, ο χορογράφος με τον περουκιέρη, ο δάσκαλος με τον μαθητή… Οι συνδυασμοί πολλοί∙ μία όμως προϋπόθεση: ο διάλογος των γενεών. Και έπειτα…ο λόγος στο κοινό!
Στόχος μας είναι ένας: η γνωριμία με τους επιφανείς και αφανείς ήρωες της σκηνής, η δημιουργία μιας μεγάλης θεατρικής παρέας που ανταμώνει κάθε μήνα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.
Με λίγα λόγια: Σκηνή και παρασκήνιο, η ζωή και η Τέχνη…«Η ζωή μου στο θέατρο»!

Στην πρώτη εκδήλωση στο σανίδι της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού φιλοξενείται η Όλια Λαζαρίδου.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20.00
Η Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου στεγάζεται στην ανακαινισμένη Σκηνή Κατίνα Παξινού, (κτήριο Θεάτρου Ρεξ) Πανεπιστημίου 48, Αθήνα.

Email: peiramatikiskini@n-t.gr

Τηλ. Γραφείου Πειραματικής : 210 3803430

Σελίδα της δράσης στο FB:https://www.facebook.com/izoimoustotheatro/

Μέλη ομάδας: Μαρίζα Αττία, Μάνος Δαμασκηνός, Σοφία Κομηνέα, Χρύσα Λαγού, Αναστασία Μηνδρινού, Λίνα Σταυροπούλου, Ελένη Τζαβολάκη

Επιμέλεια: Ιωσήφ Βιβιλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου