Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: «Δρω και αντιδρώ, βελτιώνοντας την επικοινωνία μου με τους σημαντικούς άλλους, μέσα από τις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος» συντονίστρια: Αγγελική Σπινθάκη


ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: «Δρω και αντιδρώ, βελτιώνοντας την επικοινωνία μου με τους σημαντικούς άλλους, μέσα από τις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος»
συντονίστρια: Αγγελική Σπινθάκη
Τις 7/5/2015 στις 8:00 μ.μ. Ελευσις & Υδράνη Ευμολπιδών 9Α Κεραμεικός, Αθήνα

Το εργαστήριο αυτό έχει στόχο:
1.Να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με τις βασικές θεωρητικές και πρακτικές αρχές και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, όπως εφαρμόζονται στον τομέα της Ψυχοδυναμικής των ομάδων.
2.Να παρατηρήσουμε την πολυπλοκότητα, τα εμπόδια και τους τρόπους της επικοινωνίας μας με τους άλλους.
3. Να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα μιας αποτελεσματικής επικοινωνίας και τον ρόλο της, στη βελτίωση των διαπροσωπικών μας σχέσεων.

*Η εισαγωγή σε αυτή την προσέγγιση θα γίνει μέσα από βιωματικές ασκήσεις και την αναστοχαστική επεξεργασία τους.
Αρχικά θα γίνει γνωριμία των συμμετεχόντων με βιωματικές ασκήσεις δράσης και στη συνέχεια, θα ασχοληθούμε με την προσέγγιση του κυρίως θέματος.
Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με ερεθίσματα που προκαλούν τους τρόπους με τους οποίους αντιδρούμε σε κάθε επικοινωνία, προκειμένου να τους μελετήσουμε, προσεγγίζοντάς τους, μέσα από την τεχνική της αναπαράστασης και της προσομοίωσης και των συμβολισμών. Επίσης θα διερευνήσουν το πλαίσιο και τις συνθήκες μιας λειτουργικής επικοινωνίας, κατά τη συναναστροφή τους, με τους σημαντικούς άλλους και πώς αυτή προλαμβάνει τυχόν συγκρουσιακές διαπροσωπικές σχέσεις, στο εκάστοτε περιβάλλον.
Η συνάντηση θα κλείσει με τη φάση του Αναστοχασμού, πάνω στο θέμα που επεξεργαστήκαμε και οι συμμετέχοντες θα καταθέσουν το αποτύπωμα του βιώματός τους, μέσα από σκέψεις, συναισθήματα και θεατρικές τεχνικές.
Μέσα στο ασφαλές κλίμα της ομάδας, ο ρόλος των συμμετεχόντων σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, γίνεται ενεργός, συμμετοχικός και δημιουργικός, μέσα από τη δράση και την αλληλεπίδρασή τους. 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠΙΝΘΑΚΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Αγγελική Σπινθάκη είναι εκπαιδευτικός, εμψυχώτρια και θεατροπαιδαγωγός.
Αποφοίτησε από το Gloversville Drama School της Νέας Υόρκης και σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Παιδαγωγική Θεάτρου και Εμψύχωση στο «Θέατρο Ημέρας».
Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, συνεργάτης-επιμορφώτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και δίδαξε το Εκπαιδευτικό Δράμα στο Διδασκαλείο του Π. Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Διαθέτει 20χρονη πρακτική εμπειρία στον σχεδιασμό και συντονισμό βιωματικών εργαστηρίων επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης ενηλίκων.
Συγγραφικό έργο:
2011: Σπινθάκη Αγγελική, «Δια Βίου Μάθηση Ενηλίκων» Ιδέες-Σκέψεις-Βιωματικά εργαστήρια (εκπαιδευτικό υλικό), ΚΠΕ Ιεράπετρας, 2011
2013: Τριλίβα Σ., Ξαρλή Π., Σπινθάκη Α., «Πλάθοντας ταυτότητες: από τη μαθητεία στη διδασκαλία, βιωματικά εργαστήρια ενδυνάμωσης, με τις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, Θεσσαλονίκη 2013

Η εκλεχτή φίλη Αγγελική προσφέρει με αγάπη αφιλοκερδώς, στα μέλη και τους φίλους του καλλιτεχνικού μας σωματείου μια ξεχωριστή βραδιά! : Γράφει ο διοργανωτής της εκδήλωσης  Νικόλαος Κασιμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου